Dacă ai lucrat în 2016 fără carte de muncă – ca PFA sau pe drepturi de autor, de exemplu – EȘTI OBLIGAT să depui Declarația 200 la ANAF.

Ce este Declarația 200 și ce se face cu ea?

Declarația 200 este un simplu formular prin care îi dai statului de știre câți bani ai făcut în 2016, ca să se lămurească ce impozit trebuie să plătești. Iată ce trebuie să faci, în 3 pași simpli:

  1. Copletează Declarația 200 până pe 25 mai, dacă vrei să dormi liniștit și să eviți problemele cu ANAF-ul. Am făcut pentru tine o variantă online simplificată și prietenoasă a formularului. Când o printezi, o să arate exact ca formularul de la ANAF.
  2. Ceea ce ne aduce la pasul 2: printează și semnează la final, la Semnătură contribuabil. Nu uita să faci o copie, pe care s-o pastrezi, ca să îți aduci aminte ce-ai completat și depus la ANAF.
  3. Depune formularul până pe 25 mai la ANAF-ul de care aparții. Poți să faci asta personal, deși îți spunem cinstit că s-ar putea să stai la coadă, sau trimite-l prin poștă, neapărat cu confirmare de primire, ca să ai cum demostra că ți-ai făcut datoria cetățenească și l-ai trimis la timp, cu data poștei maxim 25 mai. De unde știi unde e ANAF-ul de care aparții? Intră AICI și scrie adresa ta, iar noi îți dăm adresa ANAF-ului.

 

Ar mai fi și pasul 4, un pas mic pentru tine, un salt uriaș pentru Creativitate: poți alege să investești 2% din impozitul tău în proiectele Fundației Friends for Friends.

De ce ai face asta? Pentru ca fundația noastra sprijină creativitatea și industriile creative, încă din 2009. De-atunci, am reușit să strângem în jurul Premiilor Superscrieri o generație de jurnaliști talentați și imuni la compromisuri, am explorat violența domestică transformând o echipă de adolescenți într-o adevărată agenție de comunicare cu un rezultat de festival –In a relationship-, am mers cu ONG-urile la un control de rutină și le-am prescris un tratament super-eficient de comunicare prin Policlinica de Marketing,  am virusat numeroase echipe din corporații cu bug-ul creativității la Creative Fitness Studio și am creat o Bibliotecă a industriilor creative. Cu ajutorul tău, putem merge mai departe, către obiectivul nostru: până în 2030, România devine țara creativității.

Hai!